25.11.2008

Toritunnelmaa Louisianan marraskuussa

Katsokaapa kuvia paikalliselta toriltamme viime lauantailta! Naapurini blogin postauksessa on myös herkulliselta vaikuttava resepti. "Greensit" ovat siis esim. nauriin varsia ja sen sellaisia, mutta ellei ole omaa kasvimaata, ne voisi Suomessa korvata kaalilla tai pinaatilla. Greensit kasvavat Louisianassa ympäri vuoden, ne kestävät pienet mahdolliset yöpakkasemmekin. Olen muuten tosi katkera, kun kuulen lumiuutisia Suomesta! Kaipaan lunta!

----------------
Sain vinkin, että Suomessa torilta kesällä voi pyytää nauriin varsia, ne heitetään muuten ehkä pois.

3 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Muistan lukeneeni joskus, että eräät kiinalaiset, Suomessa asuvat ravintoloitsijat ihmettelivät sitä, että Suomessa porkkanoiden naatit heitetään pois. Nämäkin käyvät varmasti "greenseistä".

Jael kirjoitti...

"Greensit" ovat ihania!! Täällä mun suunnallani noita greensejä saa myös aika hyvin ympäri vuoden, ja lisäksi jos sataa paljon ympäristöön ilmestyy joitakin ihania greensejä ihan itsestään...Ennen heitin kaikki naatit pois, nyt käytän niitä.Sitäpaitsi, ne ovat kasvin terveellisin osa muutenkin....

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Ilona, käyvät varmasti ja niitä voi yhdistellä ehkä isompilehtisiin.

Yaelian, olet varmasti oikeassa tuossa, naatit ovat niin terveellisiä! Naattien keitinvettäkään ei kannata heittää pois (jos ne keittää, itse usein vain paistan öljyssä), koska siinä vasta on liuenneita vitamiineja ja muuta.