29.11.2008

Lääkintää keittiöstä (yskänlääke ja timjamia sukissa)Siivottuani luontaiskosmetiikan valmistamisesta syntyneen sotkun, keittiössämme on kokkailtu melko vähän perhettämme vaivanneen flunssan takia. Kiitospäiväkin meni sohvalla loikoillessa (onneksi on läppäri, niin ei netistä tarvinnut poistua).

Eilen laahustin keittiöön pyjamassa, kainalossani The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy ja ryhdyin helpottamaan oloani aromaterapian keinoin. Tässä muutama yskänkarkotuskonsti.

Juoma kuivaan yskään

2 rkl hunajaa
2 tippaa eteeristä sitruunaöljyä
2 tippaa eteeristä eukalyptusöljyä

Sekoita hunaja ja eteeriset öljyt ja lisää lämmintä vettä (ei kuumaa). Sekoita ja siemaile. Tämä oli tosi hyvänmakuista lääkettä.

Timjamiöljyä sukkiin

Niin hullulta kuin se kuulostaakin niin keuhkoputkentulehdusta voi helpottaa se, että laitat paperinenäliinojen puolikkaisiin 2 tippaa eteeristä timjamiöljyä kumpaankin ja sujautat ne sukkiisi (nen'liina jalkapohjia vasten). Vaihda timjaminenäliinat uusiin kahdesti päivässä.

Laventelihöyryjä

Laita kulhoon kuumaa vettä ja 3 tippaa eteeristä laventeliöljyä. Hengittele kiposta nousevaa öljyä (varo polttamasta itseäsi). Voit tehostaa höyryhengitystä peittämällä pääsi ja kulhon pyyhkeellä.

Tuoksulampussa olen höyryttänyt ruusuöljyä, teepuuöljyä, laventelia, rosmariinia, timjamia ja eukalyptusta.

Onneksi naapuri toi Kiitospäivän päivällisiltä tähteeksi jääneen pekaanipiiraan.

Kuva: SXC (kipeänä ei jaksa kuvata itse)

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Pikaista paranemista teille! Kävin läpi englanninkielistä blogiasi ja olisin uteliaana kysynyt että vieläkö peset hiuksiasi soodalla ja omenaetikalla? Mulla näin talvisin kutisee jonkun verran päänahassa ja tekisi mieli kokeilla tuota.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Lämmin kiitos Yaelian. Olen edelleen sooda/etikka-linjalla! Suosittelen lämpimästi, kutina on multa kaikonnut ja tukka on ihanan pehmeä.

Jael kirjoitti...

Täytyy ehdottomasti kokeilla:)

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Yaelian, hauskaa! Kerro sitten, miten onnistuu!