16.9.2008

Bataatteja ja vaahtokarkkeja

Amerikkalaisten suuri juhlapyhä Kiitospäivä on marraskuussa. Koska aiomme paeta Arkansasin vuorille tuolloin, alan laittaa kiitospäivän reseptejä jo nyt. Tässä järkyttävän epäterveellisen, mutta järkyttävän herkullisen ruoan resepti. Tästä ei saa kaunista valokuvaa millään, joten menköön ilman.

Karamellisoitu bataatti

6 isoa bataattia
500 g fariinisokeria
n. 100 g voita
3-4 dl vaahtokarkkeja, täällä käytetään tarkoitukseen sopivia minikokoisia vaahtokarkkeja, mutta isommat silputtuina käyvät hyvin.

Pese ja kuori bataatit. Keitä ne isoina palasina. Lisää keitinveteen himppu suolaa. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois.

Laita perunat uunivuokaan ja levitä sokeri päälle. Lisää voi nokareina.

Paista 20 minuuttia 175 asteessa. Ripottele vaahtokarkit ja tyrkkää takaisin uuniin. Paista (vaikka jälkilämmöllä) kunnes vaahtokarkit ovat saaneet väriä.

Paistos on yksinään vähän äklöä, mutta käy hyvin lisukkeeksi ja miksei vaikkapa vaihtelun vuoksi suomalaiseen joulupöytään laatikoiden rinnalle?

Kunhan pekaanipähkinät kypsyvät, teen pekaanipiirasta, joka on kurpitsapiiraan ohella yleinen Kiitospäivän jälkiruoka.

3 kommenttia:

milkyoolong kirjoitti...

Etsinkin jotain tälläistä ohjetta, tämä oli joskus Hesarissa mutta hävitin sen ja ajattelin tehdä nyt tätä joulukinkun tilalle. Kiitos, että kirjoitit tämän tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Resepti on kopioitu PointBlogiin:
http://annep.pointblog.fi/Paistetut-vaahtokarkit-bataattien-kera.html

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Resepteihin ei sinänsä tekijänoikeuksia ole ja ruoka on yleinen, joten kirjaamani resepti ei siinä mielessä ole omani, mutta tuo Pointblogiin on kopioitu aivan sanasta sanaan suoraan blogista, joten lähde olisi silloin mielestäni syytä mainita. Kävin kommentoimassa ko. blogiin asiasta.

En ole huomannut Liberation vastata kommenttiisi näköjään, vaikka muistan sen lukeneeni! Hauska idea tehdä tämä ruoka joulukinkun sijaan. Toivottavasti maistui!