22.9.2008

Kesäkurpitsaveneet


Yritin markkinoida täytettyjä kesäkurpitsoja lapselleni veneinä, mutta juoneni ei onnistunut häivyttämään epäluuloja. Meistä aikuisista ne olivat kuitenkin hyviä. Tein täytettyjä kesäkurpitsoja ensimmäisen kerran yläasteen kotitaloustunnilla ja olen tuolloin ruutuvihkoon kirjaamastani reseptistä vuosien saatossa kehitellyt omanmakuiseni reseptin. Määrät ovat taas vähän suurpiirteisiä, koska en yleensä niitä mittaa ja olen ne tähän arvioinut. Määriä voi siis muutella tarpeen mukaan.

Täytetyt kesäkurpitsat (2-4 hengelle)

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
valkosipulin kynsi
noin 1 dl soijarouhetta
noin 1 dl pilkottuja sieniä
1 pieni porkkana hienoksi raastettuna
loraus ruokaöljyä
loraus soijakastiketta
juustoraastetta
kourallinen sinihomejuustoa murusina
paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, oreganoa ja basilikaa maun mukaan
keitettyä riisiä täytteeseen ja lisäkkeeksi

Laita riisi kiehumaan. Käytän siitä aina kurpitsojen täytteeseen muutaman ruokalusikallisen ja loppuriisi säilyy kannen alla riittävän lämpimänä valmiiden kurpitsaveneiden kera syötäväksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Laita soijarouhe likoamaan pieneen määrään lämmintä vettä, lorauta mukaan hiukan soijakastiketta.

Halkaise kurpitsat pituussuunnassa kahtia. Kaiva lusikalla kurpitsojen sisus pois jättäen vähän reunaa veneeseen kuitenkin. Pilko sisus pieneksi. Pilko sienet ja raasta porkkana.

Kuullota valkosipuli öljyssä, lisää sienet, valutettu soijarouhe, kurpitsan sisus ja porkkanaraaste. Paista hetken ajan, mausta ja lisää sinihomejuusto.

Laita kurpitsaveneet uunipellille ja täytä ne. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa, kunnes juusto on sulanut hyvin. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

(Riisin päällä oleva pinaatti oli menossa vanhaksi ja se piti valmistaa tänään. Paistoin sen voinokareessa, lisäsin tilkan vettä ja lusikallisen kermajuustoa, mustapippuria ja muskottipähkinää. Näin sain riisille myös pienen kastikkeen.)

2 kommenttia:

Elikka kirjoitti...

Siis tämä oli niin hyvää. Ai että, odotan jo lounasta kovasti, eilisen päivällisen rippeet odottavat jääkaapissa. Kiitos reseptistä Sirpa!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kiitos yläasteen kotitalousope, jonka ansiosta resepti on syntynyt :) Hauskaa että maistui! Hauskaa viikonloppua sinne Suomeen!