21.9.2008

Helppo suklaavanukas


Rusinapötköt ovat alkaneet kyllästyttää ja olen jo monta päivää himoinnut suklaavanukasta. Suklaavanukkaiden reseptejä löytyy varmaan joka keittokirjasta ja nettikin on niitä pullollaan. Tässä kuitenkin yksi helppo ja hyvä, jota tein tänään. Se oli taivaallisen hyvää JA se valmistui vartissa!

Suklaavanukkaani alkuperäinen resepti on All recipes -sivustolta. Epäilin reseptin kaipaavan lisäsuklaata ja lisäsin ohjeeseen pienen kourallisen suklaisesta sienikeitosta tähteeksi jääneitä suklaarakeita ja vaihdoin tavallisen sokerin ruskeaan. All Recipes -sivuilla voi muuten muuttaa amerikkalaiset mittayksiköt metriseen järjestelmään, mutta usein se antaa määrät grammoina, mikä voi olla vähän hankalaa.

Suklaavanukas (neljälle)

100 g (1,2 dl) ruskeaa sokeria
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
hiukan tummaa suklaata pieninä paloina (tai vaihtoehtoisesti lisää kaakaojauhelusikalliset kukkuraisina)
4 rkl maissitärkkelystä
1/8 tl suolaa
6,5 dl maitoa
2 rkl voita
1 tl vaniljauutetta (tai vanilja- tai vanilliinisokeria, en muista missä kaikissa muodoissa vaniljaa Suomessa myydään, itse käytän USA:ssa puhdasta vaniljauutetta)

Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola. Sekoita joukkoon maito. Lämmitä keskilämmöllä kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos on sopivan paksua. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon vanilja ja voi. Tarjoa lämpimänä tai jäähdytä jääkaapissa jälkiruokakulhoissa ennen tarjoilua.

PS. Suklaan ystävänä rakastat varmasti muuten myös tätä reseptiä:
La Negre

Ei kommentteja: