25.6.2008

PikaruokaaPikaruoasta ei ehkä heti tule mieleen uuniperuna, mutta toisaalta perunat voi vain heittää uuniin ja puuhailla sen aikaa jotain muuta. Pinaatti-fetamousse taas valmistuu muutamassa minuutissa. Tarvitset vain:

tuoretta pinaattia
hyvää murenevaa fetaa
ranskankermaa

Höyrytä pinaatti tilkassa kiehuvaa vettä. Puristele neste pois. Murenna feta haarukalla ja sekoita siihen pinaatti ja ranskankerma.

Määrät voi valita maun mukaan. Itse taisin käyttää yhden pinaattipussin, vajaat 200 g fetaa ja noin desin ranskankermaa.

Mousse sopii muuten erinomaisesti myös crepesien kanssa!

1 kommentti:

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Tämä oli hyvää. Olen käyttänyt uuniperunoiden täytteessä kermaviilin tai ranskankerman kanssa homejuustoa tai fetaa mutta en ole keksinyt sekoittaa siihen pinaattia. Pinaatti loi täytteeseen hyvän maun lisäksi mukavan pureskeltavamman koostumuksen. Höyrytin pinaatin hyvin kevyesti.

Alkaessani tehdä tätä ruokaa tänään, olimme jo niin nälkäisiä että emme jaksaneet odotella perunoiden kypsymistä uunissa. Tein siis hyvin amerikkalaisen tempun ja kypsensin perunat mikrossa (kääk!) En ole koskaan sortunut moiseen, mutta amerikkalaisten perunapussien kyljessä on usein mikrossa valmistusohjeet ja ei se hullumpaa ollut. Uunissa kypsennetty peruna on kyllä parempaa, mutta mikrossa valmista tuli nopeammin. Koska minulla ei ollut muuta uunissa valmistettavaa, oli mikron käyttö perusteltavissa myös ekologisilla syillä. :)