8.6.2008

La Negre



Jälkiruokien klassikko on ranskalainen jauhoton suklaakakku La Negre. Jos ajattelet isäni tapaan, että jauhot vain pilaavat hyvän jälkiruoan, kokeile tätä! Kakussa on vain olennaisin: suklaata, voita, sokeria ja kananmunia. Kakun kanssa voi tarjota vaikka kermavaahtoa ja mansikoita, mutta omista lisukeinnovaatioistani ehdottomaksi suosikiksi on noussut hillotulla inkiväärillä maustettu vaniljavaahto.

Kakun kuuluu jäädä vähän tahmeaksi keskeltä. Jos paistamisen kanssa on ongelmia ja kakku palaa reunoilta ja tuntuu jäävän liian raa'aksi keskeltä, kokeile puolikasta annosta ja vain hieman lyhyempää paistoaikaa. Puolikkaasta annoksestakin riittää hyvin noin kuudelle hengelle.


La Negre

200g tummaa suklaata (mielellään 70%)
200g pehmeää voita
200g sokeria
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja voitele pyöreä vuoka (halkaisijaltaan noin 22 cm).

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää puolet sokerista keltuaisten joukkoon ja vatkaa, kunnes seos on vaaleaa. Yhdistä keltuaisvaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuiaiset vaahdoksi. Lisää loput sokerista useassa erässä edelleen vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Yhdistä valkuaisvaahto suklaa-keltuaisseokseen kevyesti nostellen.

Levitä taikina vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna seistä hetki huoneenlämmössä ja kumoa.


Inkivääri-vaniljavaahto

Hillottua inkivääriä silppuna ja sokerilientä purkista maun mukaan
Valmista vaniljavaahtoa tai kermavaahtoa ja vaniljasokeria/sokeria

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hei, tämähän oli ihan älyttömän hyvää, kiitos!
pitääkin tutkia näitä reseptejä täällä hieman tarkemmin jossain vaiheessa! :)

Ilona kirjoitti...

Tiedän, hyvää on. Teen tätä lähes kaikkiin juhliin :)

Tervetuloa tutkimaan!