27.6.2008

Maailman paras mustikkapiirakkaTeimme maailman parasta mustikkapiirasta itse poimimistamme pensasmustikoista. Löysimme reseptin amerikkalaiselta nettisivulta. Mustikkapiiras sai erikoisen maun kanelista ja maustepippurista.

Pohjana oli amerikkalaiskaupan grahamkeksimuruvalmispohja, mutta reseptissä on myös linkki tavallisen ja keksimurupohjan valmistusohjeisiin. Tässä linkki reseptiin, olen lähdössä Suomeen kesälomalle pakoon Louisianan höyrysaunamaista keliä, joten en ehdi kääntämään, mutta resepti on helppo ja kuvitettukin.

Piiras maistui herkulliselta lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

http://www.pickyourown.org/blueberrypie.php

------------
Resepti suomennettuna Hannan soppa -blogissa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kyllä tuo resepti mielettömän ihanalta :)

Ilona kirjoitti...

Saatiin vanhempien puutarhasta kassillinen omenoita, joten tein tämän piirakan niistä. Lisäsin pohjaan kardemummaa, täytteeseen tuplasti kanelia ja korvasin valkoisen sokerin ruokosokerilla. Hyvää tuli!

Mainiota muuten, miten amerikkalaisessa ohjeessa neuvotaan käyttämään valmiiksi murskattuja (!) keksejä. Onneksi mukana on tarkat kuvalliset ohjeet keksien murskaamisesta niille, jotka eivät tätä mullistavaa keksintöä kaupasta löydä.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Valmiiksi murskatut keksit :D Täällä tosiaan saa kaikenlaista jo puolivalmiina, hämmästelen aina ruokakaupassa käydessäni valmiiksi murskattuja keksejä, valmiiksi kuorittuja valkosipulin kynsiä ja leipäsekoituksia, jotka voi heittää suoraan leipäkoneeseen ja saada tuoretta leipää alta aikayksikön. Jos amerikkalaiset ystävättäreni kertovat "leiponeensa", se yleensä tarkoittaa sitä, että he ovat pilkkoneet valmiista keksitaikinapötköstä viipaleita ja paistaneet ne uunissa. Joskus (hyvin harvoin) joku ylpeilee sillä, että on tehnyt jotakin "from the scratch" eli alusta alkaen ilman valmiita jauhesekoituksia jne. Sitä sitten hämmästellään ja ihastellaan leipoja harvinaista reippautta. Monet perheet ihmettelevät miten meillä tehdään ruokaa ilman puolivalmisteita. He varmaan miettivät säälien että Suomi on varmaan niin alikehittynyt maa, että meillä ei ole puolivalmisteita ja me raukat joudumme siksi tekemään ihan oikeasti ruokaa. :D