19.3.2008

Pinaattilasagne



Tämä fantastisen herkullinen lasagne on kevyt ja valmistuu nopeasti. Resepti on amerikkalaisesta keittokirjasta "The New Laurel´s Kitchen" (Laurel Robertson, Carol Flinders, Brian Ruppenthal), olen sitä hiukan mukaillut. Kirjassa ruoan nimenä on Lasagna al Forno.

Pinaattilasagne (kahdeksalle)

300-400 g kokojyvälasagnelevyjä
1,5 l tomaattikastiketta (hyvä resepti alla tai käytä valmista kaupan tomaattipastakastiketta kuten minä useimmiten)
5 dl ricotta-juustoa tai raejuustoa, jos ricottaa ei ole saatavilla
7,5 dl raastettua mozzarella-juustoa
iso kasa pinaattia, mieluiten tuoretta
1 dl raastettua parmesan-juustoa
2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä tai manteleita
korppujauhoja
oliiviöljyä

Laita uuni päälle (175 astetta).

Pilko tuore pinaatti tai sulata pakastepinaatti.

Keitä lasagnelevyjä isossa kattilassa ja suolatussa vedessä kunnes ne ovat lähes kypsiä. Valuta ne siivilässä.

Öljyä lasagnevuoka. Levitä hieman kastiketta pohjalle. Asettele päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Niiden päälle elvitä ensimmäinen täytekerros: puolet ricotta-juustosta, kolmasosa pähkinöistä, neljäsosa parmesanista ja lopuksi kerros kastiketta.

Levitä uusi kerros lasagnelevyjä, sen päälle pinaatti, suurin osa mozzarellasta ja kastiketta. Lisää lasagnelevyjä, uusi kerros ricottaa, pähkinöitä, parmesania ja kastiketta. Levitä viimeiset lasagnelevyt päällimmäiseksi ja niiden päälle loppu kastike, loput pähkinät ja mozzarella. Ripottele päälle hiukan korppujauhoja ja oliiviöljyä kuivumista estämään.

Paista lasagnea uunissa 30-45 minuuttia. Anna seistä 10 minuuttia ennen leikkaamista, näin se pysyy paremmin koossa.

Tomaattikastike

Ohenna kastiketta kasvisliemellä spaghettikastikkeeksi tai käytä sellaisenaan lasagneen tai pitsaan. Käytä tuoreita tomaatteja, kun voit, mutta jos ei ole tomaattien aika, tomaattimurska tölkistä käy hyvin.

puolikas sipuli, pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni porkkana, raastettu
2 rkl vihreää paprikaa, pieneksi pilkottuna
1 laakerinlehti
0,5 tl oreganoa
0,5 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 tl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Reilu 5 dl tomaatteja, karkeasti pilkottuna
1,75 dl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1/8 tl pippuria(1/4 tl hunajaa)

Paista sipulia ja valkosipulin kynttä öljyssä, kunnes sipuli on kypsää. Murskaa kynsi haarukalla. Lisää porkkana, vihreä paprika, laakerinlehti ja yrtit. Sekoita hyvin ja lisää tomaatit, tomaattipyre ja mausteet. Hauduta 15 minuuttia. Muista ottaa laakerinlehti pois ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kuulostaa erinomaiselta!
Tosi kiva blogi muutenkin, pitää paremmalla ajalla tulla tutustumaan oikein urakalla :)

/hanna sopasta
www.hannn.vuodatus.net

Hanna Takala kirjoitti...

Näyttäisi todellakin kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. Pitää pistää muistiin.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kivaa! Tästä ruoasta on tullut niin hyvää palautetta, että tein sitä taas tänään. Se oli ihanaa. Noudatin tällä kertaa ohjeen määriä tarkemmin ja ruoka onnistui mielestäni paremmin.

Elikka kirjoitti...

Niin hyvä ohje! Tämä oli herkkua koko perheelle. Leo 1 v 4 kk valikoi erityisesti pinaattia suuhunsa.

Kiitos essu ja lusikka!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Hyvä Leo! Meillä myös perheen pienin tykkää tästä ruoasta kovasti!