19.3.2008

Italian-matkaa odotellessa, osa 2


Tämä ruoka on yksi ehdottomia suosikkejani. Munakoisojen paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja aikaa (sekä tehokkaan liesituulettimen), mutta on sen arvoista. Paistos sopii sekä riisin että perunan kanssa tai vaikka leivän päälle.

Munakoisopaistos

munakoiso
tomaattimurskaa
parmesania (100-200g)
valkosipulia
sipuli
suolaa
pippuria
sokeria
oliiviöljyä

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi, suolaa ja jätä hetkeksi itkemään. Huuhtele ja kuivaa. Paista viipaleet pannulla tummiksi ja pehmeiksi.

Kuullota pilkotut valkosipuli ja sipuli. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Voit lisätä myös laakerilehden makua tuomaan. Anna hautua ja soseuta lopuksi tehosekoittimessa.

Raasta iso kasa parmesania - mitä enemmän sitä parempaa ruuasta tulee. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, tomaattikastiketta ja parmesania niin että paistoksen päällä on vielä kerros parmesania. Paista uunissa n. 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja pinta alkaa tummua.

1 kommentti:

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Tein tätä tänään, se oli herkullista! Laitoin tosin munakoisojen itketykseen ehkä liikaa suolaa tai en pessyt niitä tarpeeksi hyvin, sillä ruoasta tuli vähän liian suolaista. Todistan myös oikeaksi Ilonan kuvauksen "vaatii hieman kärsivällisyyttä ja aikaa (sekä tehokkaan liesituulettimen)". Operaation jälkeen meillä oli herkullisen paistoksen lisäksi hirveä käry ja hermoni riekaleina. Päätin saman tien, että minä en tee tätä enää koskaan - aviomieheni saa tehdä munakoisopaistoksen seuraavalla kerralla ja minä vain herkuttelen. Minulla on muuten vähän tätä muistuttava resepti, laitan sen blogiin, kunhan ehdin.