11.3.2008

Kermainen kasviskookoscurry

Tämä on hirveän hyvää ja olen tehnyt tätä monta kertaa. Kun löydän uuden hyvän reseptin, teen sitä yleensä kyllästymiseen saakka. Nyt ollaan siinä rajoilla, joten laitan tämän blogiin nyt, koska en ole varma teenkö tätä vähään aikaan taas.

Olen joskus ottanut tämän reseptin jostakin keittokirjasta ja muokannut sitä vähitellen hiukan omakseni. En osaa enää sanoa, kuinka kaukana tai lähellä alkuperäistä reseptiä se on. Curry nautitaan riisin kera. Sen voit laittaa kiehumaan, kun alat valmistaa currya.

Ainekset niiden pataan lisäämisjärjestyksessä:
1 rkl sinapinsiemeniä
Öljyä
Valkosipulia (ja sipulia, laitan sulkeisiin siksi, että en itse syö sipulia, mutta muistelen että sitä oli alkuperäisessä reseptissä)
Noin 4 rkl mietoa currytahnaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
1-2 dl maustamatonta jogurttia
Munakoisoa
Kukkakaalia
Parsakaalia
Kesäkurpitsaa
Tofua

Pilko vihannekset ja tofu. Laita kuivan kattilan pohjalle sinapinsiemeniä ja lämmitä, kunnes ne alkavat pomppia. Lisää tilkka öljyä ja valkosipulit (ja sipulit jos sipulinystävä olet). Kuullota hetki ja lisää currytahna. Sekoita ja lisää joukkoon tomaattimurska, kookosmaito ja jogurtti. Sekoita ja lisää joukkoon kasvikset kypsymisjärjestyksessä - ensin munakoiso ja kukkakaali, sitten parsakaali, hiukan myöhemmin kesäkurpitsa ja tofu, jonka ei tarvitse kypsyä, mutta se on parempaa, jos sillä on vähän aikaa imeä makuja itseensä. Hauduta pienellä lämmöllä kypsäksi. Tarkista maku ja lisää currytahnaa, suolaa tai jogurttia tarvittaessa.

Ei kommentteja: