20.2.2008

KevätsalaattiVaikka ulkona sataakin räntää, ei se ole mikään syy olla jo asennoitumatta kevääseen. Tämä helppo salaatti on muunnelma italialaisesta reseptistä.

Kevätsalaatti

tuoretta fenkolia
varsiselleriä
appelsiini
saksanpähkinöitä
oliiviöljyä
mustapippuria

Pilko fenkoli ja selleri ohuiksi viipaleiksi. Lisää oliiviöljyä ja mustapippuria. Koristele appelsiinilohkoilla ja pähkinöillä. Anna maustua huoneenlämmössä hetken.

Salaattiin sopii varmasti myös juusto, vaikka Manchego.

Itse söin salaattia peruna-fetamunakkaan kanssa. Espanjalaistyylisessä perunamunakkaassa perunat yleensä paistetaan. Helpommalla pääsee, kun keittää perunapalat ja paistaa niitä sitten hetken oliiviöljyssä ennen munien lisäämistä. Lisää munakkaan väliin loppuvaiheessa vielä fetaa.

3 kommenttia:

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Apua, mä inhoan selleriä ja fenkolia! :D Voisin ehkä korvata ne maukkailla ja rouskuvilla salaateilla? Kauniilta se näyttää kuitenkin ja peruna-fetamunakas kuulostaa niin hyvältä, että teen sitä heti tänään. Onnistuin saamaan käsiini nimittäin ison kimpaleen hyvää amerikkalaista fetajuustoa. Täällä tuppukulässä Louisianassa ei ole aina saatavilla hyvää fetaa, ainakaan kohtuulliseen hintaan.

Ilona kirjoitti...

No, osuipas sitten juuri sopivat ainekset! Siellä on kyllä varmaan hyviä tuoreita salaatteja, ja voihan tuohon laittaa melkein mitä vaan. En tiennytkään muuten, että amerikkalaista fetaa on olemassa.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Niin no ei kai oikeaa fetaa saa kuin Kreikasta eli puhun luonnollisesti jäljitelmästä. Wisconisin osavaltiohan on Amerikan juusto-osavaltio. Joukossa melkein kelvollisiakin juustoja. Yleensä parhaat juustot kyllä tuodaan Euroopasta.