13.2.2008

Chili sin carneRakastan chiliä. Chiliä voi syödä koska tahansa. Sitä voi keittää ison kattilallisen kerrallaan vieraille tarjottavaksi tai syödä itse useamman päivän putkeen ja pakastaa loput annospakkauksiksi väsyneen päivän varalle. Kuvan kulho on muuten ostettu barbadoslaisesta keramiikkapajasta!

Tämä chili tehdään soijarouheesta, pavuista ja vihreästä paprikasta, jota ilman chili ei ole mitään. Jätän pienen poikamme takia yleensä varsinaisen tulisen chilipaprikan pois, mutta lisäämme sitä suoraan lautaselle pöydässä. Chilikastike on näppärää tässä tapauksessa ja kukin saa haluamansa tulisuusasteen.

Voit tuplata tai moninkertaistaa annoksen riippuen kattilasi koosta. Tämäkin määrä riittää ainakin kahdelle aikuiselle.

2-3 dl kuivaa soijarouhetta (arvio, yleensä vain kaadan murokulhoon sopivan kokoisen kasan)
1 tlk papuja
1 tlk tomaattimurskaa
1 vihreä paprika
1 kasvisliemikuutio
ripaus paprikajauhetta
3 valkosipulin kynttä
chiliä jauheena, tuoreena tai kastikkeena maun mukaan joko pataan tai lautasella
öljyä
soijakastiketta
riisiä
(suolaa)

Laita soijarouhe turpoamaan lämpimään veteen, johon olet lorauttanut myös soijakastiketta. Pilko paprika isohkoiksi lohkoiksi ja valkosipulin kynnet pienemmiksi paloiksi.

Laita riisi kiehumaan. Itse keitän riisin niin, että kun vesi kiehuu, käännän levyn pois päältä ja jätän riisin jälkilämmölle hautumaan kannen alla kypsäksi.

Kaada loraus öljyä isoon kattilaan tai pannuun ja paista ensin valkosipulit, lisää sitten paprikat ja soijarouhe, josta olet kaatanut loput vedet pois. Ruskista hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon tomaattimurska, kasvisliemikuutio, paprikajauhe, chili ja viimeiseksi pavut. Anna hautua kypsäksi.

Ei kommentteja: