20.2.2008

Kiireisen arki-illan herkkupasta

Pienen vaativan lapsen äitinä ja luonnostani laiskana ihmisenä olen erikoistunut ruokiin, jotka voi tehdä nopeasti. Olemme tehneet tätä ruokaa useammin kuin kerran, koska se on hyvää ja syntyy nopeasti. Lisäksi meillä on lähes aina siihen sopivat ainekset kaapissa. Lähes puolitoistavuotias poikanikin syö sitä, no ainakin pestoisia pastoja.

Voit korvata reseptin vihanneksia muilla, jos sinulla ei ole juuri näitä. Joskus lisään myös tuoretta pinaattia, kuten taisin tehdä tällä kertaa kuvasta päätellen. Lisäsin tällä kertaa myös munakoisoa, mutta en voi suositella sitä tähän ruokaan, se ei sopinut siihen alkuunkaan.

Ainekset

Penne tai rotini-pastaa (itse käytän yleensä kokojyväpastaa)
Hyvää pestoa
Herkkusieniä
Kesäkurpitsaa
Fetajuustoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Pippuria
Paprikamaustetta
Valkosipulia
Tilkka aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä paistamiseen

Laita pasta kiehumaan.

Pilko valkosipulit, herkkusienet ja kesäkurpitsat REILUN kokoisiksi paloiksi. Jos sienet ovat pieniä, laitan ne itse puolikkaina tai jopa kokonaisina. Eräs ystäväni aina naureskeli, kun pilkon vihannekset niin isoiksi paloiksi, maalaistyyliin, kuten hän asian ilmaisi. :) Pidän isoista paloista - pienet palat kypsyvät mielestäni joskus ällön löllöiksi.

Lorauta pannuun vähän öljyä ja kuullota valkosipulit kevyesti. Lisää kesäkurpitsat ja sienet ja ruskista kypsiksi. Lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja, pilko niitä hiukan tai leikkaa paloiksi suoraan purkista pannun yläpuolella.

Laita pannuun vihannesten päälle kuutioitu tai murusteltu feta ja sen päälle pippuria ja paprikamaustetta. Älä sekoita, ettei feta sula. Nosta pannu pois levyltä.

Valuta pasta ja lisää joukkoon sopiva määrä pestoa. Yhdistä pasta ja vihannekset.

Voit halutessasi ripotella annosten päälle hiukan Parmesan-juustoa.

Ei kommentteja: