Päätimme melko spontaanisti avata tänään grillikauden. Kaivoimme hiiligrillin esiin ja kokosimme ylläolevan herkkutarjottimen grillattavaksi. Kesäkurpitsat voideltiin vegaanisella pestolla (kuvassa), muut kasvikset oliiviöljyllä. Lisukkeeksi tein
perunasalaatin, jossa tällä kertaa aineksina peruna, omena, sinimailasen idut, oliiviöljy, suola ja pippuri. Kastikkeeksi kehittelin viime minuuteilla jääkaapin löydöksistä kookos-kesäkurpitsatsatsikin. Jälkiruoaksi luomumansikoita!
Pesto (maidoton, vegaaninen)
1/2 dl auringonkukan siemeniä (tai pinjansiemeniä, manteleita tai saksanpähkinöitä)
Pari desiä tuoreita basilikan lehtiä (korvasin osan tuoreella pinaatilla, koska basilikastamme osan söi etanat, toukat tai jotkut sellaiset)
1 valkosipulin kynsi
Puoli desiä oliiviöljyä
1-2 rkl ravintohiivaa (nutritional yeast)
1 tl sitruunan mehua
Suolaa ja pippuria
Hienonna ainekset monitoimikoneessa.
Tsatsiki (maidoton, vegaaninen)
2 dl kookosmaitojogurttia (tai jotain muuta jogurttia)
1 kesäkurpitsa raastettuna (purista enimmät vedet pois)
2 valkosipulin kynttä puristettuna
1 tl kookosnektaria/agavesiirappia tai muuta makeuttajaa
Suolaa, pippuria
Sekoita ainekset yhteen ja tarjoile salaatin ja grillikasvisten kanssa.
4 kommenttia:
nälkä tuli pakko syödä vaikka banaani :)
Banaaninkin voi grillata! :) Oletko sinä kokeillut tätä: kuoreen viilto ja viiltoon tumman suklaan palasia ja grillille. Folioonkin voi laittaa. Kivoja kuvia sun blogissa - tykkäsin siitä kallellaan olevasta veneestä.
Eksyin blogiinne ihan sattumalta Bloggerin "Seuraava blogi" -painikkeen kautta, mutta jäin selailemaan juttuja kivan näköisten kuvien houkuttamana. Mukava blogi teillä ja loistava idea vaihdella reseptejä kaukana asuvan ystävän kanssa! :)
Kardemumma, kiva kun eksyit! :) Herkullisen näköinen blogi sinullakin!
Lähetä kommentti