13.10.2011

Syömällä hyvinvoivaksi.

Aloitin "Mitä söin tänään" Facebook-sivun tukeakseni minulle tärkeää ihmistä, joka maanantaina aloittaa kolmen viikon kokeilun gluteenittomalla ruokavaliolla katsoakseen auttaako se voimaan paremmin. Pohdittuani, miten voisin auttaa, keksin että kannattaa keskittyä siihen, mitä voi syöldä, eikä siihen mitä ei voi syödä.

Postaan siksi Facebook-ryhmään niin usein kun ehdin tiedon siitä, mitä söin tänään, jakaakseni ideoita aterioiksi. Laitan joskus myös reseptejä tänne blogiin. Blogissa on myös muita kuin näitä reseptejä, etsi oikealta tunniste "Mitä söin tänään" löytääksesi tähän projektiin liittyvät reseptit. Tunnisteita kuten gluteeniton ja maidoton seuraamalla löydät lisää reseptejä.

Aloitin itse perheen allergioiden takia viljattoman ruokavalion ja huomasinkin, että voin nyt paremmin kuin koskaan. Vatsa voi hyvin, ei ole vatsakipuja, ei pääkipuja, ei ripulia, ei ummetusta, ei verensokerin heittelyä, ei huimausta. Mieli on energinen ja iloinen. En ryhtynyt tarkoituksella vähähiilihydraattiselle tai kivikautiselle dieetille, mutta ruokavalioni on pikkuhiljaa muokkautunut aika lähelle niitä vain kehoani ja lapsiani kuunnellen.

Ruokavalioni ei noudata mitään olemassa olevaa dieettiä tai ohjeistusta, eikä se ole ravitsemusterapeutin tai lääkärin tarkistama tai hyväksymä.

Jaa sinäkin viljattomia ja mielellään maidottomia (ja mahdollisesti muitakin yleisiä allergeenejä sisältämättömiä) ateriavinkkejä ja reseptejä. Kiitos!

Ei kommentteja: