17.2.2011

Muffinssien lumoissa: kesäkurpitsa-suklaamuffinssit


Olemme muffinssien lumoissa. Ja Elana's Pantry -sivuston lumoissa (gluteenittomia luomureseptejä ilman käsiteltyä sokeria). Luulimme, että ne edelliset suklaamuffinssit olivat tosi hyviä, mutta nämä Elanan muffinssit ovat sata kertaa parempia. Ja niiden pääraaka-aine on kesäkurpitsa! Tässä hieman muuntelemani resepti, josta tulee noin 10 muffinssia.

Kesäkurpitsa-suklaamuffinssit (gluteeniton, maidoton)

0.6 dl kookosjauhoja
1/4 tl merisuolaa
1/4 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 munaa
0.6 dl öljyä
0.6 dl agavea, siirappia, hunajaa tms. (käytin kookosnektaria)
3.5 dl raastettua kesäkurpitsaa (kuorin itse ne, jolloin vihreät osat eivät epäilytä 4-vuotiastani), kun mittaat älä purista raastetta mittakuppiin, vaan pakkaa raaste löyhästi oikean mittaustuloksen saavuttamiseksi
N. 1 dl suklaapaloja (tummaa suklaata, jossa ei ole kauheasti sokeria voi laittaa vähän yli desinkin, mutta jos suklaa on sokerista, laittaisin melkein alle desin, muuten tulee äklöä)

Sekoita kuivat aineet yhteen yhdessä kipossa ja munat, öljy, siirappi ja kesäkurpitsa toisessa kulhossa. Jätä suklaapalat vielä odottamaan. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet, sekoita hyvin ja lisää lopuksi suklaa. Paista muffinssivuoissa 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kypsiä ja vähän väriä saaneita. Muffinsseista tulee tosi kosteita eli ne voivat äkkiseltään vaikuttaa vielä raaoilta, mutta kyse voi myös olla niiden kosteasta koostumuksesta.


Courtesy of www.elanaspantry.com

2 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Herkullisen tuntuisia.

Jael kirjoitti...

Elanalla on tosiaankin ihania ohjeita:-) (kirjakin on hyvä,olen silmäillyt ystävän luona...)
Kivat muffinit!