20.2.2011

Max: Salaatti höyryttäenTestatessani mikron höyrytystoimintoa en tyytynyt vain höyryttämään vihanneksia vaan (ajoittain) laiskana mutta (omasta mielestäni) nokkelana ihmisenä päätin keittää linssit samalla höyrytysvedessä.

Pilkoin bataattia, porkkanoita ja parsaa mikron mukana tulleeseen höyrytysritilään ja laitoin linssit astian alaosaan veden joukkoon. Siinä 10–12 minuutissa, jonka kasvikset vaativat, vihreistä linsseistä tuli juuri sopivan pehmeän-kiinteitä. (Jos pitää täysin pehmeistä linsseistä, kannattaa käyttää punaisia linssejä.)

Tällä hyvin epäortodoksisella tavalla voisi kai valmistaa myös vaikka kvinoaa tai jotain nopeasti valmistuvaa riisiä. Höyrytysastiaan ei tosin suuria määriä mahdu, mutta tällaiseen salaattitarkoitukseen ihan riittävästi. Höyrytysveteen voi lisätä yrttejä, kasvislientä tai muuta maunantajaa.

Sekoitin hieman jäähtyneiden kasvisten ja linssien joukkoon vielä rucolaa, seesaminsiemeniä, oliiviöljyä ja suolaa. Ja tämän kaiken voi siis toki tehdä myös ihan perinteisin höyrytysmetodein.

Ei kommentteja: