22.4.2010

Täydellinen Margarita

Kävimme pasadenalaisessa Vertical-viinibaarissa, missä varmaan loogista olisi valita lasillinen jotain paikan hyvistä huolella valituista viineistä, mutta olen iloinen, että dissasin viinit, koska maistoin tuona iltana täydellistä Margaritaa. Se maksoi 12 dollaria (plus juomarahat), mutta oli joka pennin arvoinen. Sitä ei oltu tehty valmiista esanssisista sekoituksista, vaan kolmesta puhtaasta raaka-aineesta: tequilasta, agave-siirapista (oli muuten vielä luomua) ja limestä. Ostin samat ainesosat kotiin, jotta voisin luoda saman täydellisyyden (agavea olen sittemmin käyttänyt moneen muuhunkin tarkoitukseen kuten limonaadiin, ks. edellinen postaus). Suhteita voi muokata oman makunsa mukaan, mutta tässä yhdistelmä, johon muutaman vikatikin jälkeen päädyin. Se ei ehkä ole vielä täydellinen, mutta melko hyvä. Kerrothan, jos löydät paremmat suhteet!

Margarita

1 osa tequilaa
1 osa (tai ihan naftisti vähemmän, jos pidät vähemmän makeasta) agave-siirappia
1,5 osaa limen mehua

Minun kohdallani nämä osat tällä kertaa tarkoittivat noin 0,4 dl tequilaa, 0,4 dl agavea ja puolitoista limeä.

Sekoita ja ravista jäiden kanssa. Voit laittaa lasiin suolareunan kastamalla sen ensin limen mehuun ja sitten suolaan. Kaada lasiin jäiden kanssa tai jäämurskan, jos haluat "frozen Margaritan".

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kaikkia 3 raaka-ainetta löytyy keittiössäni.Voisinkin kokeilla,esim.aikoinaan lahjaksi saatu Tequila-pullo on jo kauan seissyt käyttämättömänä...

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Hauskoja Margarita-hetkiä :) Kerro jos löydät paremmat suhteet!