13.4.2010

Kuuma pinaatti-artisokkadippi

Essun ja lusikan ensimmäinen postaus oli Samettinen pinaattidippi. Olen nyt löytänyt sen voittajan, uunissa valmistettavan pinaatti-artisokkadipin. Tämä on niin hyvää, että se vie järjen, enkä nyt juurikaan liioittele. En muistanut kuvatakaan dippiä tästä syystä (järki meni) kahdella viime kerralla, kun sitä tein.

Kuuma pinaatti-artisokkadippi

200 g Philadelphia-tyyppistä maustamatonta tuorejuustoa (nosta huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin)
Puoli desiä majoneesia
Desi Parmesania (puolet voi olla jotain muutakin juustoraastetta)
1-2 puristettua valkosipulin kynttä
1/2 tl basilikaa
ripaus chilirouhetta
suolaa ja pippuria
400 g artisokan sydämiä (käytin pakastettuja mutta säilötyt käyvät myös), valutettuna ja pilkottuna
1 dl pakastepinaattia, sulatettuna (tuore käy toki myös)
1 dl mozzarellajuustoa raasteena

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka (voi siis olla tosi pieni, käytin noin 20 x 20 senttistä ja olisi mahtunut pienempäänkin - tämä on dippi, sitä ei ole tarkoitus syödä lusikalla, vaikka haluaisin yleensä tehdä juuri niin).

Sekoita kulhossa tuorejuusto, majoneesi, parmesan, se toinen juustoraaste (säästä Mozzarella kuorrutukseksi), valkosipuli, basilika, suola ja pippuri. Hämmennä hellävaraisesti mukaan artisokat ja pinaatti.

Kaada seos vuokaan ja ripota päälle mozzarellaa.

Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes seos kuplii ja juusto on vähän ruskistunut. Anna jäähtyä hetken ja tarjoa lämpimänä maissilastujen kera. Dippi on hyvää vielä kylmänäkin ja jos maissilastut ovat siinä vaiheessa loppu, voit ottaa lusikan esiin.

4 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tein tätä tänään. Ensimmäistä kertaa eläissäni maistoin artisokkaa ja kyllä tulee varmasti maistettua vielä monta kertaa tulevaisuudessakin. Herkullista!

Kiitos maistuvasta ohjeesta!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Hauskaa että se maistui Miia-Rebekka!

Anni kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Meillä syötiin tätä viikonlopun herkkuna ja jämistä suurinpiirtein tapeltiin. Viisivuotiaankin mielestä oli superherkkua. Tulee varmasti jäämään vakio-ohjeeksi!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Anni :) Hauskaa, että viisivuotiaallekin maistui! Meidän kolmevuotias ei ole vielä suostunut maistamaan, luulen että tykkäisi, jos vain uskaltaisi maistaa.