22.1.2011

Hernerouhe ja muut vaihtoehdot soijalle

Hei kaikki!

Pyytäisin tällä kertaa apuanne rakkaat blogistit ja muut siellä internetissä. Käytän jonkun verran soijaa, soijarouhetta, tofua ja muita soijatuotteita proteiininlähteinä lihan sijaan - vehnäproteiinista tehdyt tuotteet eivät lapsen gluteeniherkkyyden takia käy. Olen kuitenkin jo pitkään ollut huolestunut soijan turvallisuudesta ja etsin sille maistuvia vaihtoehtoja. Haluamme China Studyn tuloksista kuultuamme myös vähentää maitoa ja juustoa proteiininlähteinä ja mietin siksikin korvaavia lähteitä. Kirjoitan China Studysta ehkä vähän myöhemmin blogissa!

Kuulin, että Suomessa on myynnissä hernerouhetta - sitä ei täällä rapakon takana ole, kokonaisia kuivattuja herneitäkin on vaikea löytää. Löysin nettisivuja, mistä voin niitä kuitenkin tilata. Ajattelin, että voisin kuivattuja herneitä rouhia itse monitoimikoneessa (onko joku tehnyt hernerouhetta itse, vinkkejä? Pitääkö olla kuivattuja herneitä kuorineen vai kuorittuja, niitä mulla on molempia saatavilla?). Tarvitsisin myös hernerouhereseptejä. Jos olette julkaisseet hernerouhereseptejä blogissanne, laittakaa mulle linkkejä kommentteihin tai meiliin info at kaikulifestyle.com ja julkaisen ne halutessanne Essussa ja lusikassakin. Olen kiinnostunut myös muista herneresepteistä.

Kuulisin mielelläni myös mitä muita kasvisproteiininlähteitä käytätte resepteissä!

7 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Minulla ei ikävä kyllä ole hernerouheesta kokemuksia, mutta kikherneistä tehtyä gram-jauhoa ainakin luulisi löytyvän sieltäkin päin. Muista proteiinilähteistä varmaan mainittava ne perusherkut: Erilaisista pavuista ja linsseistä löytyy vaihtelua (ja upeita makuja!) ruokapöytään, samoin kannattaa muistaa pähkinöiden ja siementen käyttö monipuolisesti! Maitotuotteita korvaamaan on muitakin kuin soijavalmisteita, kauraa, riisiä jne, kannattaa tutustua myös raw-ruokavaliota noudattavien blogeihin: uskomattomia herkkuja syntyy esim. mantelimaidosta!

Hanna kirjoitti...

Minä olen tehnyt bolognesea hernerouheesta, ihan itse monitoimikoneessa murustin kuivatut (kuorelliset) herneet. En tainnut siitä koskaan blogata kylläkään. Mulla on Jere Niemisen Herne rokkaa -kirja, jossa on monia hernereseptejä, jos haluat niin voin naputella sulle joutessani joitain niistä?

Unknown kirjoitti...

Tuo HerneRokkaa on kelpo kirja!

Tämä ohje on mukailtu sen kirjan reseptin mukaan:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/241227/Peas%20for%20pastaman

Ja tämä SalsaRokka (samasta kirjasta) on aivan ihanaa!!!!
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/242946/SalsaRokkaa


Tässä itsetehtyä hernerouhetta. Tosin harvemmin enää teen kun löysin valmiina :)
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/118776/Hernerouhe

Härkäpavut/härkäpapurouhe on myös hyvä vaihtoehto.
Härkäpapua sarvista kirjasta löytyy paljon ohjeita :)

Jael kirjoitti...

MInulla ei ole kokemusta hernerouheesta,koska sitä ei täälläpäin ole,mutta olen käyttänyt muita vaihtoehtoja paljon leivonnassa esimerkiksi,esim, garfava-jauhoista(garamjauhon ja favapapujauhon sekoitus) Pavut,kuten ylempänäkin mainitaan,ovat hyvä vaihtoehto. Blogissani löytyy myös vaihtoehtoisia reseptejä.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille! Kaytan papujauhoja jonkin verran jo gluteenittomuuden vuoksi ja papuja toki kaytamme sellaisinaan. Olen ehka etsimassa myos vaihtoehtoa perinteisiin ruokiin, joihin perhe ja erityisesti lapsi jo tottunut ja joihin perinteisesti kaytettaisiin jauhelihaa tai kasvisvaihtoehtona soijarouhetta - hyvia kasvispihveja, "lihapullia", mita laittaa bologneseen ja lasagneen ja kaalilaatikkoon, lihaperunasoselaatikkoon jne. jos ei halua kayttaa jauhelihaa eika soijarouhetta. Mutta etsin myos uusia resepteja toki, joissa lahtokohta on jo joku muu. Kiitos siis linkeista ja vinkeista! :)

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Hyva kuulla, Hanna, etta rouheen teko onnistuu monitoimikoneessa, aion kokeilla sita pian!

Jenni kirjoitti...

Uusi Musta:n sivuilla on ollut juttua hernerouheesta, tässä yksi linkki ja sivuilta löytyy lisää

http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/1/14/kotimainen-herne-haastaa-soijan.html