30.1.2010

Vihreää smoothieta kevättunnelmissa

 
Ilonan kesäsalaatti sai minutkin kevätmielelle, vaikka täällä eteläisessä Kaliforniassa ei koskaan kauhean talvista ole ollutkaan. Santa Monican rannalla olimme laskiaistiistainakin paistattelemassa päivää. Tuntuu, että vuodenajat ovat kuitenkin ohjelmoituna sisälleni ja odotan vuodenaikojen vaihtumista kuten ennenkin. Kevään odotukseni inspiroi ostamaan Wholefoods Marketista tarjousnarsisseja ja valmistamaan vihreää smoothieta. Juoman vihreys voi pelottaa, mutta smoothie on lähes kermainen, joskin kirpeä ja ihanasti vaahtoava tehosekoittimen jäljiltä. Ainekset ja määrät ovat melko vapaita ja maun mukaan sovellettavissa.

Vihreä smoothie

Pussillinen/nippu tuoretta pinaattia
2-3 limen mehu (tai koko hedelmät kuorittuina)
1-2 vihreää omenaa lohkottuina (jos haluat vähemmän kirpeää, käytä makeampia omenia)

Hienonna ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa vaahtoavaksi juomaksi. Tarjoa heti, huomasin että smoothien maku ja väri alkaa muuttua tunkkaiseksi jonkin ajan kuluttua.

2 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kuulostaa tosi tehojuomalta! Suomessa on tällä hetkellä turhauttavaa käydä kaupassa. Salaatit, yrtit ja muut vihreät näyttävät surkean paleltuneilta. Eilen onnistuin kuitenkin tuomaan sanomalehteen käärityn basilikan elävänä kotiin. No, eilen ei ollutkaan kuin vajaa kymmenen astetta pakkasta :)

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Tehojuomaa se kyllä on, tuli tosi tehokas olo. Mutta yllättävän hyvää se oli, tein sitä kahdesti ihan sen takia. Miten teillä yhtäkkiä niin vähän on pakkasta? :D Sun täytyy ehkä odotella pinaattijuoman kanssa siihen, kunnes kevät oikeasti alkaa sielläkin! Ei tullut taas mieleen, että arktisissa olosuhteissa ei ehkä saa tällä hetkellä tosi mehevää tuoretta pinaattia... Pakastepinaatista tätä EI voi tehdä.