7.10.2009

Parasta nyt, Hakaniemi

No niin, kesä on hoidettu, lapsi saatettu päiväkotiin, flunssat sairastettu ja työt taas aloitettu. Syksyn blogielämä saa minun osaltani alkaa Parasta nyt -postauksella ja pian on tulossa reseptejäkin. Olkaa hyvä, Parasta nyt Hakaniemi spesiaali! Tämä on omistettu kaikille ei-helsinkiläisille lukijoillemme.


Kuva Soppakeittiö

Legendaarinen Soppakeittiö Hakaniemen hallissa on aina täynnä, mutta odottelu kannattaa.


Kuva Deli Deli

Ranskalaisessa herkkukauppa Deli Delissä tuotteiden pakkaukset kilpailevat niiden makujen kanssa.

Hallissa on myös luomupuoti Satumarja, Lentävän lehmän juustoliike, perjantaisushimme luottokauppias Töölön kala, laajan valikoiman leipomoja ja se yksi herkkukauppa hallin keskivaiheilla, melkein Lentävää lehmää vastapäätä. Muistaako kukaan sen nimeä? Sinne oli juuri tullut myyntiin mahtavan näköisiä juures- ja hedelmälastuja. Hallia ei voi kylliksi ylistää.

Hakaniemen tori on kesällä vanhempien kalliolaisten olohuone. Osta tuoreita vihanneksia, yrttejä ja kukkia parvekkeelle ja villasukat ihanilta eläkeläisnaisilta. Älä unohda munkkikahveja. (No, et tietenkään unohda.) Joka kuun ensimmäinen sunnuntai torilla järjestetään markkinat.


Kuva Silvoplee

Torilta suuntaa Toiselle linjalle, josta löytyvät luomukauppa Ekolo
(Ekolosta saa muuten tilata viikottaisen luomukorin vihanneksia ja hedelmiä) ja elävän ravinnon Silvoplee.

Ja jos saan laajentaa Hakaniemi spesiaaliani vielä Kolmannelle linjalle, en voi olla mainitsematta thairavintola Lemon Grassia (Kolmas linja 12). En muista, milloin olisin viimeksi Suomessa saanut lounasrahoilleni samalla tavalla vastinetta. Lounaan hintaan kuuluu alkukeitto, pääruoka kolmesta vaihtoehdosta ja pieni jälkiruoka. Ruoka on herkullista ja todella tuoreen makuista, ja tarjoilu toimii tehokkaasti, vaikka pieni paikka on aina tupaten täynnä.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

OI Hakaniemen halli ja sen ympäristö (etniset kaupat jne) Rakastan tuota hallia,kiitos kuvista!

aleksi kirjoitti...

hallissa on myös Parhiala josta saa kaikkia hienoja suklaita ja teetä.. ja välillä myös kummallisia kakku ohjeita itse omistajalta.

Ilona kirjoitti...

Yaelin, nuo Hämeentien etniset ovat tosiaan ihan oma lukunsa!

Aleksi, olisikohan Parhiala juuri se, jota hain mutta jonka nimeä en muistanut. Siellä on mahtavia tuotteita! Olisi kiva kuulla, mitä "kummalliset kakkuohjeet" ovat :)

Pau kirjoitti...

Nam. Pe:na kävin juuri herkuttelemassa ja noutamassa Hallin herkkuja kotiin. Eikä pidä unohtaa yläkerran silmänruokapuoteja:)

Luolamies kirjoitti...

Soppakeittiöön ei ole kyllä tarvinnut ikinä pettyä :)

Ilona kirjoitti...

Totta puhut! Ja nykyään sieltä saa myös puolikkaita annoksia edullisempaan hintaan, mikä on mahtavaa, sillä kokonainen annos on varmaan lähes litra keittoa!

Lento kirjoitti...

Pakko kommentoida, vaikka onkin vanha spostaus: Hakaniemen hallista saa (tai ainakin aiemmin sai) tuoreita broilerinsydämiä, joita esim. Turusta ei saa ollenkaan. Samaten sai kanan kivipiiroja.

Lisäksi olen ostanut sieltä Kaikkien Aikojen Parhaan lehtipihvilihan (valmiiksi lehtipihviytetyn, siis). Oli "vain" paistia, mutta silti parempaa kuin mikään fileestä maistamani. Kaikki kunnia lihanleikkaajalle!