13.7.2009

Ruokataivaassa palmujen siimeksessä


Muutimme Louisianan cajun-ruokakulttuurista kesäkuussa kalifornialaiskeittiön vaikutuspiiriin aurinkoiseen Los Angelesiin. Voitte kuvitella, että tämä on kulinaristin ja luomuintoilijan taivas verrattuna syvän etelän tuppukylään, missä lähes kaikki paistettiin sian ihrassa. Asumme nyt kerrostalossa Los Angelesin ulkopuolella sijaitsevan Pasadenan vanhan kaupungin tuntumassa ja vain parin korttelin päässä ravintolakadusta ja kävelymatkan päässä ruokakaupoista, joissa ainakin näin äkkiseltään tuntuu olevan tarjolla Ihan Mitä Vaan.

Louisianassa en kasvissyöjänä - New Orleansia lukuunottamatta - pahimmillaan ravintoloissa syönyt muuta kuin pitsaa ja juustopastaa tai uuniperunaa ja salaattia (pyynnöllä jättää päälle ripotellut pekoninpalat pois). Täällä on aivan uudet sävelet. Olemme jo herkutelleet raikkailla kasvisruoilla ykkössuosikin paikan heti sydämessäni lunastaneessa thai-ravintolassa (Cafe Linda's), ihan uudenlaisilla tuttavuuksilla brasilialaisessa ravintolassa (unohdin jo nimen) ja avokado-kasvishampurilaisilla lähidinerissa (Russel's, 30 N Fair Oaks Ave, Pasadena, California). Kävelymatkan päässä on tiibetiläisravintola, intialaisia ravintoloita, sushipaikkoja, tapasravintola, vegaaniravintola ja lukuisia ruokakauppoja (mm. Wholefoods Market ja Trader Joe's), joiden luomu-, herkku- ja viinivalikoimat saivat minut kyynelehtimään liikutuksesta ensikäynnillä.

Tuoreita paikallisesti tuotettuja luomuhedelmiä ja -vihanneksia on todella hyvin tarjolla ja ne ovat suussasulavan herkullisia. En ole tainnut koskaan syödä niin makeita marjoja ja hedelmiä kuin tänä kesänä uudessa kodissamme.

Kävimme myös roadtripillä Coloradossa, postaus denveriläisravintolasta tulossa pian!

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Losissa käydessäni ihailinkin kaikkia ruokapaikkoja siellä ,ihana ja runsas valikoima! Onnea muuton johdosta!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kiitos Yaelian! Tässä on nyt tietysti uutuuden viehätystäkin, mutta ero edelliseen asuinpaikkaan on niin valtava! Hauskaa kesää!