10.3.2009

Rakastamme munakoisoa.


Syömme viikottain ystäväperheeni opettamaa ruokaa: Munakoisopastaa. Syömme sitä viikottain, koska se on poikani lempiruoka. Teen aina isomman satsin kerralla ja lämmitämme sitä seuraavanakin päivänä tai käytämme kastikkeen kotitekoisen pitsan (ohje tulossa) tomaattikastikkeeksi munakoisoineen (lisää vain juusto!).

Munakoisopasta

Nauhapastaa tai spagettia (tai jotakin muuta makaronituotetta)
Munakoiso
Valkosipulin kynsiä
Tuoretta basilikaa
Tomaattimurskaa
Pippuria
Suolaa

Kuori ja kuutioi munakoiso. Paista se pehmeäksi kuorittujen kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa pannussa keskilämmöllä (kynnet voi poimia helposti kastikkeesta pois se, joka ei tykkää).

Laita pasta kiehumaan.

Laita toiseen kattilaan tomaattimurskaa, tuoretta basilikaa saksilla pilkottuna suoraan kattilaan ja hauduta muutama minuutti. Lisää munakoisot, valkosipulit ja mausta suolalla ja pippurilla.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minäkin rakastan munakoisoa! Täällä se on melkein suosituin kasvis, ja siitä tehdään vaikka mitä! Hyvältä kuulostaa tuo resepti.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Ah, muistan, että sunkin blogissa on jotain ihania munakoisoreseptejä? Mulla oli ainakin vakaa suunnitelma tehdä jotain munakoisoherkkua sieltä. :)

Nelle kirjoitti...

postasin muuten tänään hauskan kasvisjutun kesäkurpitsoista, sen voisi myös tarjota pastan kanssa tai jos on tälläinen sekaruokailija niin lihan/kanan kanssa.

Ilona kirjoitti...

Hei, meillä tehdään tätä ihan samaa aika usein. Sitä voi käyttää vaikka mihin. Oikea monikäyttökastike!

Ilona kirjoitti...

Kokeile Sirpa muuten sitä Yaelianin munakoisoa tahinikastikkeella. Meillä se on jo lunastanut paikkansa kestosuosikkien joukkoon!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Se oli varmaan se mitä mun piti tehdä. Kokeillaan. Täytyy mennä taas ostamaan munakoisoa. Mun pitäisi kasvattaa niitä takapihalla! Nyt en ehdi tänä vuonna enää kun tulee muutto.

Nelle, en löytänyt kesäkurpitsajuttua, mutta vaikutti herkulliselta se parsakaaliruoka!

Nelle kirjoitti...

niin, siis en ehtinyt vielä postaamaan sitä :)

katsotaan jos vaikka saisin aikaiseksi sen huomenna tai ylihuomenna - kuvat on vielä käsittelemäti :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herrrkulliselta,nopeatekoiselta ja edulliselta. pitääkin kokeilla :)