21.4.2008

Terveisiä Kööpenhaminasta!


Kööpenhaminassa on muutamia paikkoja, joissa kannattaa ehdottomasti käydä herkuttelemassa.

Café Salonen (Sankt Peders Stræde 20) latinalaiskortteleissa tarjoaa yhdet kaupungin parhaista (ja kauneimmista!) voileivistä. Seurueessamme testattiin hummus-avocadoleipää, kana-pekonileipää sekä valkoviinillä maustettua hernesosekeittoa. Myös fetamousseleipä houkutteli. Kahvila on kodikas sekoitus eriparisia pöytiä ja tuoleja, levynkansia seinillä, mukavaa musiikkia ja kynttilänvaloa keskellä päivääkin.

RizRaz on ehkäpä ainoa kasvisruokabuffet, jonka olen löytänyt. Välimerellistä ruokaa, paljon salaatteja, kastikkeita ja lämpimiä ruokia kahdessa eri osoitteessa.
Kompanistraedetin ravintola on intiimimpi, ja siellä voi kesäisin istuskella sisäpihaterassilla.

Lagkagehuset (Torvegade 45) on konditorioiden aatelia. Maista frøsnapperia, makeahkoa voitaikinasta tehtyä leivonnaista, joka on kuorrutettu unikon- ja seesaminsiemenillä. Ota kahvi mukaan, istuskele Christianshavnin kanaalin rannalla ja katsele ohi lipuvia turistiristeilylaivoja.3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Aivan mahtava blogi, selkeät ohjeet ja ulkoasu, teksti todella mukavaa lukea. Nyt vasta osui silmiin :-) Tervetuloa ja pitkää ikää!

Ja Kööpenhamina on mun suosikkekaupunkeja. <3 Louisianasta en sen sijaan tiedä mitään, mutta kuvittelen paljon. Jännittävää, kuinka kuvitelmat blogipostausten myötä todentuvat tai murentuvat, näin oletan tapahtuvan.

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kiitos Ylimuuli, kiva kuulla, että pidät blogistamme. Täytyypä käväistä katsastamassa sinunkin blogisi!

Olen Ilonan suosituksesta käynyt myös tuolla kasvisbuffet-paikassa Kööpenhaminassa ja muistelen sitä yhä lämmöllä. Jäin kaipaamaan kuvaa Kööpenhaminan kauneimmista voileivistä. Mutta mielikuvitukseni lentää.

Essu ja lusikka kirjoitti...

No, ne leivät katosivat lautasilta ennen kuin niitä ehti kuvata...