15.4.2012

Vegaaninen "juusto"

Maidoton ruokavaliomme ei salli juustoja. Poikani käy Montessorikoulua ja joka viikko joku vanhempi vie ainekset lapsille salaatteihin, jotka he tekevät itse välipaloiksi koulussa. Tällä viikolla on meidän vuoromme ja ostoslistassa luki "raejuustoa, kurkkua ja mandariineja". Tofusta saisi varmaan aika raejuustomaista, mutta soija ei kuulu ruokavalioomme, joten päätin tehdä maidotonta raejuustoa pähkinöistä. Se onnistui aika hyvin, muistuttaa tuorejuustoa ja ricottajuustoa tosin ehkä enemmän. Ajattelin, että tätä voisi käyttää myös pinaattilasagneen tavallisen juuston (ja tofun) sijaan! Jos juustoa ei valuta, sitä voi käyttää juustokastikkeena (mausteita!) tai vegaanisena hapankermana (lisäisin silloin ehkä vähän omenaviinietikkaa hapakkuutta tuomaan).

Macademiajuusto (vegaaninen)

500 g (noin 5 dl) macademiapähkinöitä
vettä
merisuolaa (ja ravintohiivaa) maun mukaan

Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Laita kone pääälle ja katsele ihaillen, kuinka "juustomassa" valmistuu käden käänteessä. Pysäytä kone, kun koostumus on haluamasilaista. Laita massa valumaan kahvisuodattimeen tai kankaalla vuorattuun siivilään yön yli.

1 kommentti:

Hannele kirjoitti...

Lähdin "seuraava blogi"-kierrokselle ja tämähän onkin tosi hauskaa kun löytää ihan uusia blogeja. Kivaa kesää!