Eipä uskoisi, mutta suurimman osan lautasella olevista aineksista saa tiettyyn aikaan vuodesta täällä eteläisessä Kaliforniassa lähiruokana. Mansikat ovat Oxnardista, noin tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista (käymme siellä purjehtimassa ja ostamme usein matkalla tienposkesta lähipeltojen mansikoita). Suklaamousse on tehty mm. avokadoista ja tuoreista medjool-taateleista. Ne ovat tähän aikaan vuodesta meksikolaisia, mutta niitä saa kalifornialaisinakin, kun sesonki on. Maitoa ja voita korvaavan avokadon makua ei huomaa suklaamoussessa lainkaan. Ei sillä, etteivät avokadot olisi herkullisia sinänsä!
1 dl liotettuja tuoreita medjool-taateleita, joista kivi on poistettu (kuivatut taatelit käyvät paremman puutteessa)
1 dl raakahunajaa tai vaahterasiirappia, jos haluat moussesta vegaanisen
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria tai tuoretta vaniljaa)
3 avokadoa
1 dl makeuttamatonta kaakao- tai carobjauhetta
N. 1 dl vettä
Laita monitoimikoneeseen taatelit, siirappi tai hunaja ja vanilja ja hurauta tasaiseksi. Lisää avokadot ja kaakao ja vettä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen. Mousse on hyvää sellaisenaan tai dipattavien hedelmien ja marjojen kanssa (mansikat ja omenaviipaleet on testattu).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti