2.11.2008

Nopea soijasuikalecurry

Lähin intialainen ravintolamme on 70 mailin päässä. Intialaisen ruoan kaipuussa olen kehittänyt nopean kermaisen currykastikkeen basmatiriisin kanssa nautittavaksi.

Ainekset:
pari desiä soijasuikaleita (käytin niitä kuivia, joita liotetaan vesitilkassa ennen ruokaan lisäämistä)
1 rkl gheetä (intialainen kirkastettu voi) tai gheen puutteessa tavallista voita (joka ei kyllä ole yhtä hyvää, mutta gheetä voi muuten tehdä itsekin, netistä löytyy varmasti ohjeita)
2-3 rkl mietoa currytahnaa (esim. Rajah Mild Curry Paste, Patak´s Mild Curry Paste)
2-3 rkl tomaattipuretta (myös tomaattimurska käy, laita sitä hieman enemmän ja vähemmän kermaa, tai pilkottuja tuoreita tomaatteja)
1-2 dl kermaa

Laita soijasuikaleet likoamaan kuumaan veteen ja riisi kiehumaan. Sekoita kattilassa ghee ja currytahna. Lisää tomaattipure, kerma ja lopuksi soijasuikaleet. Maistele kastiketta ja lisäile em. ainesosia makusi mukaan, jos kastike tuntuu jotain niistä kaipaavan. Hauduta pienellä lämmöllä kunnes riisi on kypsää.

Ei kommentteja: