1.12.2008

Kikherne-kookoskeitto



Meillä arki-illan pelastus on usein helppo sosekeitto. Viime aikoina olemme käyneet läpi kaikki juurekset (mahtava punajuurikeitto ja juhlava maa-artisokkakeitto tulossa!), ja nyt oli uuden makumaailman aika.


Blogissamme toistuvat usein sanat "nopea" ja "helppo". Tämä ei kuitenkaan tarkoita kiireisen elämäntyylin ylistystä. Olemme ehdottomasti slow foodin ja siihen liittyvän elämäntavan kannattajia, mutta tällä hetkellä pienet lapsemme saavat arvostamaan nopeaa ja helppoa mutta kunnon raaka-aineista itse tehtyä ruokaa. Keittokirjat ovat täynnä mielettömiä reseptejä kiireettömille sunnuntaipäiville. Blogimme auttaa toivottavasti myös arkena, kun ideat ovat lopussa.

Kikherne-kookoskeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
4 jauhoista perunaa
1 tlk kikherneitä
½ tlk kookosmaitoa (tai enemmän, jos haluat vahvemman maun)
kasvisliemikuutio
8 dl vettä
(suolaa)

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää korianteri, kurkuma ja juustokumina paistumaan hetkeksi. Varo polttamasta mausteita pohjaan.
Kuori ja paloittele perunat ja lisää ne, kikherneet, kasvisliemikuutio ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Soseuta keitto ja lisää kookosmaito ja tarvittaessa suolaa. Lämmitä vielä.

Koristele keitto itse paahdetuilla kurpitsansiemenillä tai kaupasta ostetuilla ja helpoilla ruiskrutongeilla (Paahda ruisleipäpaloja kuivalla pannulla tai pilko ruisleipää paloiksi uunipellille, nosta uuniin ja pane grillivastus hetkeksi täysille. Varo polttamasta! Valmistuvat muutamassa minuutissa).

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Keitto mun makuuni....

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Mitä sä kudot, Ilona?

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Olisko sulla hyvää bataattikeiton ohjetta (tai jollain muulla)? Voisiko sen yhdistää kookokseen? Mulla on yksi iso bataatti jääkaapissa (jäi yli toisesta bataattiruoasta, resepti tulossa) ja mietin mitä tehdä sillä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen ja kuuloinen keitto. Rakastan kikherneitä ja kookosta, joten tästäkään ei voi tulla huono lopputulos!

Ilona kirjoitti...

Keitosta tulee sellainen aika lempeän makuinen. Musta maut ovat siinä hyvin tasapainossa, mutta kannattaa varmaan kokeilla myös lisätä maustemääriä tai kookosmaidon määrää. Ja tietysti myös mausteiden tuoreudesta riippuu, minkä makuista keitosta tulee.

Elina: Keitto on luonnossa vielä paljon kauniimman värinen. Tämä talvi ei ole oikein otollista aikaa valokuvaukseen... Jos on todellinen kookosfani, kannattaa pinnalle ripotella vielä kookoslastuja.

Sirpa: Voisin kuvitella, että bataatti ja kookos sopivat yhteen, mutta en ole koskaan kokeillut. Kerro, jos löydät hyvän bataattikeiton reseptin. Bataatti sopii kyllä varmaan melkein minkä tahansa kanssa.

Kudon veljelleni (joka toivottavasti ei lue tätä ennen joulua) joululahjaksi kaulaliinaa. Kudonta-aika on vaan sen verran rajoitettua, että projekti valmistuu noin neljän rivin päivävauhtia, ja tuolla matematiikalla joulu taitaa olla kyllä liian lähellä.

Ilona kirjoitti...

Hei Sirpa, huomasin juuri selaillessani suosittelemiamme blogeja, että tuossa Limepippurin blogissa on bataattikeitto, johon tulee kookosta! Mikähän tämänkin yhteensattuman todennäköisyys on...

Anonyymi kirjoitti...

Myös mun blogista löytyy bataatti-kookoskeiton resepti :) Lyömätön yhdistelmä!

Ilona kirjoitti...

Elina: Kävinkin heti vilkaisemassa. Herkulliselta kuulostaa, pakko kokeilla heti, kun paranen flunssasta ja maistan taas jotain. Todella kauniita kuvia sulla!

Anonyymi kirjoitti...

Perussosekeitot on kyllä suosiossa täälläkin. Näihin saa upotettua mukavasti kaikki juureksen jämät..

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Elina, kiitos reseptivinkistä, täytyy kokeilla!

NasuMasu, just niin, mä rakastan ruokia, mihin saa jääkaapista jämät. Inhoan heittää ruokaa pois.