30.9.2008

Omenahilloketta ja karamellisoituja pekaaneja



Sain vanhempieni puutarhasta kassikaupalla omenoita, ja herkuttelun, kuivaamisen, pakastamisen ja lukuisten omenapiirakoiden jälkeen piti keksiä jotain uutta. Tämä on todella herkullista vaniljajäätelön kanssa ja nopea valmistaa!

Tarvitset:

omenoita
kanelia
pekaanipähkinöitä
ruokosokeria

Lohko omenat ja höyrytä omenoita tilkassa vettä, kunnes ne pehmenevät ja soseutuvat osittain. Mausta reilusti kanelilla.

Sulata muutama ruokalusikallinen ruokosokeria paistinpannulla ja kierittele hieman pilkotut pekaanipähkinät sulassa sokerissa. Anna pekaanien jäähtyä.

Lisää lämmintä omenahilloketta ja pekaaneja vaniljajäätelön päälle.

2 kommenttia:

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

Voih, ei mun laihdutuskuurista taida tulla mitään! Täällä Louisianassa ovat pekaanipähkinät kypsymässä. Kaupassa on jo niitä, mutta en ole varma ovatko ne tämän vuoden satoa. Oman pihamme pekaanipuu on niin onneton pähkinöiden tuottaja, että sen varaan ei voi laskea mitään. Tähän ruokaan sen antimetkin ehkä riittävät. Haaveilen edelleen pekaanipiiraasta ja lupaan tehdä sen pian.

Ilona kirjoitti...

Voin vain haaveilla noista tuoreista pekaaneista! Ovat varmaan ihan uskomattoman hyviä.

Pekaanipiiraan ohjetta odotellen...