27.2.2008

Jotain kahvin kanssa (tai Italian-matkaa odotellessa)


Italialaiset cantuccini-keksit ovat oiva hätävara kahvin kanssa. Niitä on helppo tehdä, ne säilyvät kauan ja niiden kuuluukin olla kovia. Kekseihin voi lisätä kuivattua aprikoosia tai tummaa suklaata, mutta itse laitan niihin mieluiten vain manteleita.

Cantuccinit (n. 30 kpl)

vajaa 7 dl vehnäjauhoja
vajaa 4 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 keltuainen
4 kananmunaa
n. 200 g karkeasti rouhittuja manteleita

Yhdistä kaikki ainekset ja lisää jauhoja, jos taikinaa ei ole tarpeeksi jämäkkää rullattavaksi. Tee taikinasta makkaroita, jotka ovat noin 6 cm läpimitaltaan ja pellin pituisia. Aseta makkarat pellille kauas toisistaan ja painele litteämmiksi. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna jäähtyä vähän ja leikkaa makkarat leipäveitsellä 1½-2 cm:n siivuiksi. Asettele pellille lappeelleen ja anna kuivua uunissa 150 asteessa vielä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä ja kovettua ja säilö ilmatiiviissä rasiassa. Kasta kahviin!

Ei kommentteja: