25.10.2010

Sienilasagne, joka vie kielen mennessään


Kuvaan tuli tuollainen melkein jumalallinen hehku, kun kameran linssi höyrystyi. Puolinälkiintyneenä en ehtinyt kuitenkaan odottaa jäähtymistä. Vaikka kuvat eivät ihan onnistuneet, mies kuitenkin totesi ruoasta: "Näin hyvää lasagnea ei saa ravintolasta."

Käyn viikottain Wholefoods Marketissa ostamassa luomuruokia, gluteenittomia tuotteita ja syömässä kattavassa buffetissa, jota tarjoillaan keskiviikkoisin puoleen hintaan. Ruoat valitaan buffetista ja punnitaan kassalla. Jokin aika sitten buffetissa oli villisienilasagnea, joka vei kertakaikkiaan kielen mennessään. Kirjoitin ainesosat muistiin ja olen yrittänyt luoda samaa ihanuutta kotona siinä täysin onnistumatta, mutta tässä uusin versioni, johon lisäsin myös pinaattia, koska tuntui, että se kaipasi jotakin vihreää.

Sienilasagne

2-3 rkl voita
1 litra pilkottuja sieniä (käytin viimeisimmässä viljeltyjä kantarelleja, siitakkeita ja ruskeita herkkusieniä)
valkosipulia ja sipulia haluttaessa
tuoretta pilkottua pinaattia
tilkka kasvislientä
(tuoretta timjamia ja salviaa)
5 dl ricotta-juustoa (tai raejuustoa)
1-2 dl mozzarellaa lasagnen päälle
3 dl maukkaita juustoja raastettuna (käytin viimeisessä Fontinaa, Parmesan Reggianoa ja jotain muita raastejämiä)
2 munaa
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
lasagnelevyjä

Paista voissa (sipulit ja) sienet. Lisää pinaatti ja tilkka kasvislientä ja anna hautua pienellä lämmöllä vähän aikaa. Mausta mustapippurilla ja yrteillä.

Sekoita kulhossa ricotta, munat, juustoraasteet (paitsi mozzarella) ja valkopippuri.

Pinoa öljyttyyn vuokaan kerroksittain juustoseosta, sieniseosta ja lasagnelevyjä (laitan yhtä sorttia yhteen väliin, pohjimmaiseksi juustoseosta ja päällimmäiseksi kannattaa laittaa viimeisten lasagnelevyjen päälle hiukan juustoseosta ja mozzarellaa. Sieniseoksesta nestettä kannattaa pirskotella kostukkeeksi mukaan.

Käytän itse amerikkalaisia paksuja riisilasagnelevyjä (gluteenittomia) ja keitän ne pehmeiksi etukäteen, koska ne eivät ehtisi kypsyä ja paistan lasagnen vähän pienemmässä lämpötilassa, mutta luulisin, että jos käytät Suomesta saatavia lasagnelevyjä ja huolehdit, että sienien mukana tulee vuokaan vähän nestettä, levyjä ei tarvitse keittää etukäteen. Paista 200 asteen lämmössä noin puolisen tuntia. Kokeile haarukalla, että lasagnelevyt ovat pehmeitä.

PS. Aloitin muuten
Postikortteja Pasadenasta -blogin, jonne postaan kännykästä tunnelmapaloja ja vinkkejä Los Angelesin nähtävyyksistä.

Ei kommentteja: