29.1.2010

Ruokaisa salaatti, yrttiöljy ja parmesantahna



Kuulkaapas, nyt on aika kaivaa arkistojen kätköistä viimekesäinen kuva. Ehkä se tuo hieman toivoa siihen, että tämä talvi loppuu aikanaan. Ja eihän salaatti ole talvella ollenkaan huono vaihtoehto. Tee se juureksista.

Kuvan kesäinen salaatti koostui erilaisista salaatinlehdistä, kikherneistä, kevyesti keitetyistä porkkanoista, kirsikkatomaateista, retiiseistä, tankoparsasta ja avokadosta. Tähänhän voi tietysti laittaa mitä tahansa, marinoituja punajuuria, vihreitä papuja, mitä tahansa keksiikin.

Kikherneet ja porkkanat on kieritelty yrttiöljyssä, joka valmistuu sekoittamalla tehosekoittimessa muutama iso kourallinen tuoreita yrttejä (tässä muistaakseni lehtipersiljaa ja basilikaa), noin desi oliiviöljyä ja vähän suolaa.

Kastikkeksi tein parmesaanitahnan Karolina Sparringin Kunnon salaatti -kirjasta. Ohje on pakko jakaa tässä, sillä se oli menestys:

Parmesantahna

1 dl vispattua ranskankermaa
2 dl karkeaksi raastettua parmesania
mustapippuria myllystä

Sekoita ja siinä se.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa kaunis salaatti!

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

On kyllä kaunis. Ilona, sun valokuvat on aina niin kauniita.