20.7.2009

Watercourse Foods - Denver, ColoradoAjoimme Los Angelesista Denveriin, Coloradoon Nevadan, Arizonan ja Utahin mykistävien maisemien läpi. Ajo suuntaansa kesti ilman pysähdyksiä noin 14 tuntia. Taitoimme sen useammassa erässä ja kävimme kevyesti patikoimassa ja katsomassa maisemia matkan varrella.

Käytän matkoilla aina Happy Cow -sivustoa. Siellä on ravintola-arvioita kasvisravintoloista ympäri maailman. IPhonen kanssa elämä on muuttunut yhä helpommaksi, kun voin missä tahansa nälän yllättäessä etsiä lähimmän kasvisravintolan ja puhelin vielä neuvoo perille määränpäähän sisäänrakennetun navigaattorin avulla.

Denverissä katsastin taas Iloisen Lehmän ja löysin hyvät arviot saaneen Watercourse Foods -ravintolan. Suunnistimme sinne modernin taiteen museon jälkeen.

Jos koskaan käyt Denverissä, käy Watercourse Foodsissa, se oli erinomainen. Palvelu oli sopivan ystävällistä (sanon "sopivan" siksi, että se ei ollut amerikkalaisessa mittakaavassa liiallisen makeilevaa, mutta silti tarpeeksi kohteliaan kunnioittavaa, että tunsimme olomme tärkeiksi asiakkaiksi). Ruokien valinta kattavalta listalta oli vaikeaa ja tarjoilija kertoi mielellään ruoista ja teki suosituksia, jotka osoittautuivat hyviksi.

Ravintola oli lapsiystävällinen. Lapsille oli monta ruokavaihtoehtoa ja tarjolla soijasta tehdyt väriliidut ja värityskuvia.

Tarjoilijan suosituksesta otin "Marco platen", joka sisälsi rapeaksi grillattua tofua appelsiini-inkiväärikastikkeella, kokojyväriisiä, höyrytettyä vihreää lehtevää vihannesta (chard), jota sanakirjani ei tunne, merilevää ja mausteista säilöttyä kaalia. Ruoka oli tosi maukasta ja siitä tuli hyvä olo. Jälkiruoaksi otin porkkanakakkua ja piparminttuteetä. Kakkupala oli niin iso, että sitä riitti jaettavaksi muillekin.Mieheni söi "Monti pastan", jossa oli penne pastan kera oliiviöljyssä paistettua valkosipulia ja salottisipulia, portobelloja, artisokan sydämiä, parsakaalia ja brietä. Pasta sai myös hyvät arviot syöjältään.

Äitini valitsi päivän keiton ja kaksivuotias poikani spagetin tomaattikastikkeella. Spagetti oli ilmeisen hyvää, sillä poikani söi nopeaan tahtiin ja pisti sen jälkeen päänsä selkäni ja istuimen väliin ja nukahti.5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tosiaankin mykistävät nuo maisemat kuvissasi! Ja kiitos tuosta Happy Cow-linkistä!

Sirpa kirjoitti...

Eipä kestä Yaelian! Löytyikö Happy Cowsta sun alueelle ravintolavinkkejä? Voi hyvin!

Haarukka kirjoitti...

Voi. Kuulostaapa ihanalta. Lisää tuollaisia ravintoloita, ja Suomeen myös!

Anonyymi kirjoitti...

Keitto oli tosi hyvää ja Coloradon matka mukavassa seurassa kertakaikkisen ihana!
Kiva, että sain olla mukana. Ikimuistettava reissu.
Kiittäen
Miion mummo

Luka kirjoitti...

kauniita kuvia :)