18.1.2009

Ah, Barcelona



Rakastan listoja. Ja mitäkö listoilla on tekemistä Barcelonan kanssa? Barcelona on siitä poikkeuksellinen kaupunki, että sieltä lähtiessäni kirjoitan listan käymättä jääneistä kohteista, koska tiedän palaavani sinne aina uudestaan.

Tällä kertaa vinkkejä herkutteluun ja erityisesti luomusellaiseen.

Aamu kannattaa aloittaa yllä olevan kuvan tapaan maitokahvilla, cafe con lechellä, ja tuorettakin tuoreemmalla patongilla, bocadillolla, johon on hierottu tomaattia ja joka on täytetty usein joko kinkulla, makkaralla, juustolla tai omalla suosikillani perunamunakkaalla. Patonkeja saa jokaisesta kahvilasta, joista itseni sopivaan aamutunnelmaan virittää parhaiten perinteinen kaakeliseinin ja loisteputkivaloin varustettu.

Anima

Espanjalaista tapaa syödä lounaalla hyvin ja pitkään on helppo noudattaa turistina. Useimmat ravintolat tarjoavat lounasmenuun, johon kuuluu parhaimmillaan kaksi ruokalajia, leipä, jälkiruoka ja juomaksi viiniä tai olutta. Hinnat menuille ovat Barcelonassa kympin molemmin puolin. Erinomaisen menuun saa Animassa, joka on sopivasti nykytaiteen museo Macban kulmilla Ravalin kaupunginosassa osoitteessa Angels 6. Tarjolla oli kyseisenä päivänä paprikahummusta, salaattia bataatti- ja parmesanlastuin, turskaa ja parsakaalia ja yrttipaellaa.

Café Textil

Tekstiilitaiteen museon
kahvila on hyvä hengauspaikka aamusta iltaan. Listalla on aamiaiskokonaisuuksia, lounasta sekä herkkuja iltapäiväkahvitteluun ja iltaa istuville. Tunnelmallisen sisäpihan lämmittimet sytytetään viileämpinä iltoina. Picasso-museo ja Maeght-galleria sijaitsevat kujan toisella puolella.

Organic

Organic

Organic-luomukasvisravintolan ruoka on kertakaikkiaan herkullista ja annokset kauniita, katsokaa vaikka kuvaa! Ruoan kanssa saa luomuolutta ja -viiniä tai tuorepuristettua mehua, kuten vaikkapa kasviruoan kanssa hyvin sopivaa, kevyttä ja raikasta omena-minttu-sitruunamehua. Ravalin kaupunginosassa on muitakin kasvisravintoloita puhumattakaan kaikesta muusta mielenkiintoisesta!

Xocoa

Xocoa-suklaapuoteja on ympäri kaupunkia, ja yksi niistä sijaitsi sopivasti kulman takana asunnostamme. Tarjolla on seinällinen suklaalevyjä sekä irtoherkkuja heti syötäväksi, kaikkea nyrkinkokoisista suklaapalloista kekseihin ja brownieseihin. Viikon aikana ehtii hyvin maistaa niistä suurinta osaa, jos työskentelee ahkerasti.

Origens

Origens-ravintoloita ei tullut tällä kertaa testattua ihan vain siksi, että intiimit ravintolat olivat liian ahtaita lastenvaunuille. Origens on erikoistunut katalonialaiseen ruokaan ja lähiruokaan, ja se on seuraavan visiittimme ehdottomien kohteiden listalla.

Edullisiakin luomuostoksia voi tehdä useissa Veritas-luomumarketeissa ympäri kaupunkia. Kaupoissa on myös tuoretta leipää ja leivonnaisia.

Kohde ylitse monien muiden on La Boquería-kauppahalli Ramblalla, jonka kojuista voi ostaa mm. hedelmiä, hedelmäsalaatteja ja hillittömän värisiä tuorepuristettuja mehuja. Jo kaunis asettelu on näkemisen arvoinen. Hallissa on myös pystytapasbaareja.

Ja ai niin, hyvää uutta vuotta rakkaat lukijamme!

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ah Barcelona tosiaankin, viimeisestä visiitistä on kulunut aivan liian kauan! Kiva postaus :-)

Ilona kirjoitti...

Yaelian, en ole tähän mennessä vielä tavannut ketään, joka ei olisi Barcelonaan ihastunut. Siinä kaupungissa vaan on sitä jotain.

Pahalapsi kirjoitti...

Pakko myöntää että kylläpä näyttää herkulliselta tuo kasvisruoka! Oliko saamanne ruoka vegaanista?

Ilona kirjoitti...

Insanity, ainakin meidän tilaamamme annokset olivat. Söimme kasvispaellaa ja tofuvokkia, joiden kyytipoikana tuli salaattia, hummusta ja erilaisia kastikkeita. Kaiholla muistelen vieläkin!

Unknown kirjoitti...

Suosittelen todella lämpimästi La Boquerian perällä sijäisevaa kasvisravintolaa, josta saa annoksia mukaan: aina tuoretta ja palvelu ystävällistä. Lisäksi vähän ennen kasvisravintolaa on pystybaari, jossa kannataa kokeilla todella herkullisia, uunissa paistettuja ja marinoituja pieniä vihreitä paprikoita/chilejä, joista n. joka kymmenes on super-tulinen. Mukavaa mennä isommalla porukalla ja katsoa ilmeestä kenelle sattuu kohdalle tulinen paprika.

Ilona kirjoitti...

Hyviä vinkkejä, kiitos! Tuo chiliseurapeli kuulostaa oivalta tavalta viettää iltaa.

Matkakuume on kauhea! Taas.