17.3.2009

Helppoja lounaita lasten kanssa


Lasten kanssa tuntuu joskus, että ruokaa pitää laittaa yhdellä kädellä. Tässä muutamia meidän helppoja lounasreseptejämme, joissa taaperokin voi auttaa ja jotka maistuvat yleensä ainakin meidän kaksivuotiaalle. Lapset voivat auttaa raastamaan varovasti tai levittämään täytettä.

Kerrosvoileivät (tai isot leivät, joiksi poikani niitä kutsuu)

kokojyväpaahtoleipää

Täyte 1
tuorejuustoa (Philadelphia tms.)
raastettua omenaa

Täyte 2
maapähkinävoita (jotkut lastenlääkärit suosittelevat välttämään maapähkinää alle kolmevuotialle, joten voit käyttää, jos saatavilla on myös mantelivoita, cashewpähkinävoita tms.)
ohueksi viipaloituja omena- tai päärynäsiivuja

Raasta tai viipaloi hedelmät. Levitä tuorejuusto tai maapähkinävoi yhdelle leipäviipaleelle, levitä päälle hedelmätäyte ja laita toinen leipäviipale päälle. Leikkaa kerrosvoileipä 2-4 nelikulmioon tai kolmioiksi.

Vinkki: Jos sinulla ei ole tuoreita hedelmiä juuri silloin kotona, voit käyttää myös sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. vauvanruokapurkit) terveellisenä vaihtoehtona hillolle.

Pikapitsa

Pyöreitä rullattavua pitaleipiä (käytin itse kokojyvää) tai miksei Suomessa rieskoja!
Eilisestä tähteeksi jäänyttä munakoisopastakastiketta (tai tomaattimurskaa tai muuta tomaattipastakastiketta)
Juustoraastetta

Levitä pastakastike ja juusto valmiille pitsapohjallesi ja laita mikroon tai uuniin kunnes juusto sulaa.

13.3.2009

Mainoskatko: uusi yritykseni ja kestohedelmäpussi!


Olen pitänyt taukoa Essun ja Lusikan päivittämisestä, koska aloitin oman yrityksen, Kaiku Lifestyle (nettikauppa, maailmanlaajuinen postitus). Teen pääosin kierrätysmatskuista kännykkäpusseja, essuja ja sen sellaista.

Kurkkaa kauppaani tästä ja blogiani tästä.

Yksi tuotteista (johon sain idean rakkaalta ystävältäni Suomessa) on vanhoista valoverhoista tehty kestopussi, johon voit kaupassa laittaa hedelmät ja vihannekset muovipussin sijaan. Vähemmän muoviroskaa ja vihanneksetkin saavat vähän hengittää. Pussi on pesunkestävä, kevyt ja mikä parasta, sen voi käyttää uudelleen ja uudelleen!

10.3.2009

Rakastamme munakoisoa.


Syömme viikottain ystäväperheeni opettamaa ruokaa: Munakoisopastaa. Syömme sitä viikottain, koska se on poikani lempiruoka. Teen aina isomman satsin kerralla ja lämmitämme sitä seuraavanakin päivänä tai käytämme kastikkeen kotitekoisen pitsan (ohje tulossa) tomaattikastikkeeksi munakoisoineen (lisää vain juusto!).

Munakoisopasta

Nauhapastaa tai spagettia (tai jotakin muuta makaronituotetta)
Munakoiso
Valkosipulin kynsiä
Tuoretta basilikaa
Tomaattimurskaa
Pippuria
Suolaa

Kuori ja kuutioi munakoiso. Paista se pehmeäksi kuorittujen kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa pannussa keskilämmöllä (kynnet voi poimia helposti kastikkeesta pois se, joka ei tykkää).

Laita pasta kiehumaan.

Laita toiseen kattilaan tomaattimurskaa, tuoretta basilikaa saksilla pilkottuna suoraan kattilaan ja hauduta muutama minuutti. Lisää munakoisot, valkosipulit ja mausta suolalla ja pippurilla.